<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d16343493\x26blogName\x3dLIFE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nadken9.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nadken9.blogspot.com/\x26vt\x3d9133131550902119721', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
http://tokyosweets.blogspot.com
for Cakes, Cupcakes, Decorated
Cookies and Cake Toppers
Sunday, May 30, 2010

http://tokyosweets.blogspot.com/

sudah dikemaskini :D sila ke sana...sanaa... sanaaaa
Thursday, July 23, 2009

20 Julai 2009

Alhamdulillah.... akhirnya selamat jugak sampai ke Kedah... heheheheh... kali nih kami balik bertiga saja... Ummi, Hadi n Hannah.. Abah tak dapat cuti laaaa... sian dia... kronologi perjalanan pulang ke Malaysia mcm kat bawah...

0415 : Kejut Hadi n Hannah bangun... Ummi dah bangun lamaaaaa dah, Abah lak tak tidur
0515 : Panggil teksi datang
0540 : Naik Bas dari Hchioji ke Narita Airport
0730 : Sampai di Narita Airport
0800 : Check in terus ke Alor Setar
0900 : Bubbye Abah, masuk ke dalam dan terus pergi ke tempat menunggu sebelum berlepas
1000 : Masuk ke dalam pesawat.. best sangat penerbangan kali nih.. pramugara dan pramugari baik sangat... layan best.. mungkin sbb kesian tengok Ummi sorang2 dok layan Hadi n Hannah.. dalam flight Hadi diberi makan dulu... Hadi makan banyak la jugak... soba yang sejuk tu pun habis dimakan... lepas tuh Ummi minta simpankan seafood untuk Ummi... tapi bila nak mula makan... Hannah plak bangun... aduih.. terpaksa longgok mainan kat lantai dan biar dia main sambil suapkan dia makan.... ahhahahahah.. mula2 dulu rasa cuak gak nak balik bertiga saja sbb kali ni kali pertama Hannah naik kapalterbang... tapi ALHAMDULILLAH... Hannah behave sesangat... tak perlu dukung sebab tak menangis langsung... LEGAAAAA... Hadi pun OK.. dah boleh minta tolong bawakan barang... tolong tengokkan adik bila Ummi nak pi toilet... yang bestnya dia nak poo... tapi Ummi rasa tak confident dia boleh buat sendiri.. nak tengok dia plak.. bilik air tuh kecil sangat tak selesa lak... jadi Ummi minta dia tahan kejap biar sampai KLIA.. heheh sian gak kat dia... sepanjang perjalanan dia tengok movie dan main game saja... pastu tidur.. dah nak sampai KLIA tak nak bangun la plak... sbb nyenyak sangat sampai jatuh2 kerusi... hahahhahaha

1640 : Sampai di KLIA

Terpaksa tunggu 3 jam untuk tunggu penerbangan ke Alor Setar plak.. kitorang jalan2 shopping.. ada satu insiden yang best... bila sampai KLIA terus Ummi bawa masuk bilik salin lampin... tengah salin pampers.. Hannah sempat kencing... habis baju dan seluar... stokin pun basah... nasib baik bawa baju salin... tapi kurang bernasib baik sbb tak bawa stokin tambah... terpaksalah dia pakai kasut saja... hahahhaah.. peringatan untuk Ummi... lain kali jangan lupa bawa stokin sama ;P 1930 : Naik pesawat ke Alor Setar... enjin terpaksa ditutup sebab pesawat tengah diisi minyak.. aircond pun ditutup... masa nih Hannah dah buat pengai sebab mengantuk dan panas sangat... bagi susu pun tergaru-garu sebab berpeluh.. Hadi pun dah tak selesa dan sakit kepala.. mau tak sakit... asyik tunduk main game saja... hmmmm... chinese yang duduk ngan kitorang nih plak baik hati siap tolong simpan dan ambil barang kitorang.... siap kata tak apa biar orang lain turun dulu.. turun last pun tak pa... hehehe... sib baik dia memahami :)
0855 : Sampai di Alor Setar.. imigresen tanya jer info dari mana... buat apa semua.. dan sekali lagi lega sangat2 sbb dia tak minta buka beg macam orang sebelum kami... keluar2 terus nampak mak tok, tok ayah dan ayah su...ALHAMDULILLAH... perjalanan kali nih dipermudahkan oleh-Nya

Thursday, June 11, 2009

Yamanashi Tour bersama Geng Hachioji... Naael di depan Pintu Masuk Utama Shibazakura Park

rombongan cik kim and cik ah
alhamdulillah.... cuaca cerah dan panas sekali... nampak terang Gunung Fuji... subhanallah!!rehat sebentar sebab panas dan letih berjalan.. ya ka?? letih bergambar ada laaaNaael dengan bunga shibazakura

akibat suka sungguh dia dengan kartun horton...
bergambar di kedai cenderahati Fuji Safari Park

Naael suka van-van Fuji Safari Park... amik gambar ngan van saja... sebenarnya aktiviti berjalan nih dah lama... cuma Ummi saja malas nak update blog... ehheheh... sorry mak tok
Monday, June 08, 2009

at main gate
hannah sempat makan atas ferris wheel

seronok tak hingga... alhamdulillah hadi bukan jenis gayat dan takut.. ummi dan hadi saja naik attraction yang mencabar... hahhaha...
Tuesday, April 07, 2009

di taman depan rumah... sakura dah kembang penuh taman :D
lepas jer hadi balik sekolah terus hanami... lagipun hadi separuh hari jer kat sekolah sekarang
Monday, April 06, 2009

hadi cukup suka kalau mesin basuh nih berputar... dia akan tengok sambil melompat-lompat.. excited terlebih... hahhaha... nih sebelum rambut kena potong lagi :)
jeng... jeng... jeng... uncle bart... me no more shibuya boy :D nampak kemas skit kan??
kali nih Hadi yang minta potong rambut sebab nak naik kereta kat salon punya pasal... berposing bersama baju shinkenja...hmmmm
Sunday, April 05, 2009

selamat tinggal mesin basuh... jasamu selama 7 tahun tetap dikenang :( sebelum bye bye kita makan dulu nooo
dah kenyang kita rehat dulu
alhamdulillah... dah sampai pun :D ummi... Hannah nak masuk bleh??