<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d16343493\x26blogName\x3dLIFE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://nadken9.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nadken9.blogspot.com/\x26vt\x3d5861092146070977300', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
http://tokyosweets.blogspot.com
for Cakes, Cupcakes, Decorated
Cookies and Cake Toppers
Monday, October 27, 2008

Baby Massage Class

hari isnin lepas... kawan me ada call kata dia buat kelas cara-cara urut baby.... heheheh... apalagi.. join jer la... lagipun kelas tuh bermula lepas hantar Naael... gambar beramai2 tak dapat diambil sbb tangan penuh ngan minyak...

Influenza Shot

yang nih plak hari sabtu lepas.... pergi kitano clinic untuk cucuk influenza untuk the whole family kecuali Nisreen... untuk orang dewasa sekali jer... tapi untuk kanak-kanak... 2 kali.... last year.. sapa pun tak ambil... ends up.. Naael kena type A... peeerrrgghhh ngeri jaga dia malam2 sbb dia menyanyi dan bergelak ketawa... mak kawan Naael kata mungkin sbb ubat dan mungkin juga sbb virus tuh... virus influenza mungkin attack otak... dah la preggy time tuh... takut sangat2... tapi alhamdulillah... semua selamat... jadi... untuk elakkan kejadian tuh berulang... semua pi amik untuk elakkan kena pada Nisreen... dia blom boleh ambil sebab tak sampai 6 months lagi... heheheh... after that pi gunting rambut Naael bg pendek skit saja... jangan lebih aaaa... ummi Naael tak bagi :P
Naael's first hair cut at salon in Japan... hehehe... selalunya kitorang potong sendiri
Thursday, October 23, 2008

15-10-2008 First volunteer job for Nisreen Hannah

dah lama nak cerita pasal nih... saya suka jer berkecimpung dalam aktiviti sukarelawan nih... dulu lagi dalam memberi penerangan tentang Malaysia dsbnya... bila mengandungkan bayi kedua.. Nisreen Hannah... kawan ada minta tolong untuk turut serta dalam ceramah tentang 'inochi'... hehhehe...... dia selalu dipanggil memberi ceramah untuk pendidikan/kelas tentang pendidikan seks bagi sekolah menengah dan juga universiti... mmg ada kelas wajib bagi pelajar... kat malaysia mungkin baru nak diterapkan rasanya.... (pepandai saja)

ok... berbalik pada cerita asal... heheheh... dah melalut laaa plak... waktu preggy (hannah) ada dua kali... satu ke sekolah menengah(waktu preggy 6 bulan)... satu lagi di universiti(waktu preggy 9 bulan-37weeks)... dan kali nih bersama hannah plak di sekolah menengah... waktu preggy diorang letak untrasound untuk bagi semua orang dengar heartbeat baby... kali nih just bagi diorang pegang2, dukung dan bermain2 ngan baby plak... hannah behave sesangat sbb kejut dari tidur pun dia tak nangis...pastu terus jer bg budak2 tuh pegang... alhamdulillah... dia orait saja!!! LEGAAA.... suka beramah mesra ngan orang kot hannah... berbeza ngan hadi waktu kecil yang anti-sosial... heheheh... nak bawa berjalan pun susah :( klau orang jepun nak plak berkawan.. org melayu menangis kuat2 sampai muntah.... hehhehe... macam2...

pelajar-pelajar dan di belakang tuh barisan PTA
anak patung yang mirip bayi baru lahir... comel sangat... betapa bezanya ngan hannah sekarang
kawan-kawan hannah... :D
p/s: waktu pelajar2 tengah bermain2 ngan che hannah... sayer telupa amik gambo sbb syiokkk sangat... rugi rugi...
Tuesday, October 14, 2008

SPORTS DAY
alhamdulillahhh.... hari sukan Naael dah habis dan semuanya berjalan lancar... hehheheh... leeegaaaaaa sesangat sbb Nisreen tak buat perangai langsung... tidur, minum susu dan main sorang2... alhamdulillah tak menangis... kalau lapar pun dia bunyi *chap*chap*chap* ... kat atas tuh obentou .. theme anpanman (baikinman, shokupanman dan karepanman)...

pepagi lagi... yumin datang amik untuk pi padang sukan sekolah rendah yang ditempah khas untuk hari sukan nih... nasib baik sangat sbb dekat saja ngan rumah yumin :D kalau tak.. kena naik bas pi sekolah Naael...pastu dari situ naik bas sekolah dia pi padang sekolah rendah tuh... hhhmmm.... banyak kali tukar la plak...ramai jugak klau diukutkan pelajar sekolah Naael... lebih kurang 600 orang... yang datang apatahlagi... datuk nenek makcik pakcik saudara mara.... patutpun terpaksa buat kat padang sekolah lain...

1) Naael masuk acara lumba lari... memang antara pelari pecut kelas dia.... hahahhaha.... kawan dia bagitahu tiap2 hari sampai tahap mengiyakan saja...
Naael no 3 dari kanan
2) satu lagi tarian yang menggunakan plastik yang berambu-ramba... plastik nih nad ngan hubby buat sendiri... sensei dia bagi arahan saja macam mana nak buat... mau makan masa 2 jam setengah... sorang buat satu.... heheheheh... yang dah dekat nak habih tuh... macam ira ira skit (marah...marah)... mau dak... sakit jari hamba nih!!!

3) kemudian acara mencari ibu/bapa... yang nih hubby yang temankan Naael... ummi dia jadi photographer yang berlari sana sini... Nisreen tinggai kat bawah tent sat... hahahhah...
4) acara yang ditunggu2... masukkan bola ke dalam net.... semangat saja Naael 'aim' tapi yang masuk hanya satu dua... banyak yang jatuh atas kepala kawan... belakang kawan berdebuk2... pastu 'excited' tak ingat sampai melompat2... tak ingat yang dia kena masukkan bola dalam net... end up... aka gumi (pasukan merah) kalah dua-dua game... tapi sipi2 lah kalahnya pun...

p/s: kenangan untuk Naael sbb dapat sertai hari sukan cam nih.... semua orang dapat medal tak kira kalah menang pun... nak tergelak pun ada bila tengok kanak2 4 tahun berlari(nen syou)... teringat kat Naael suatu masa dulu.... terkedek-kedek lari a.k.a berjalan bagi ummi... best sebab semua berjalan lancar... cuaca pun cerah sampai petang... ALHAMDULILLAH
Wednesday, October 08, 2008

yeaaaaaayyy dapat new present from Mera... tummy tub.... kat sini tak pernah jumpa... tub nih made from uerope dan boleh guna dari newborn baby sampai besar... hehehh... hannah just guna untuk mandi tengah hari saja... malam dah masuk ofuro bersama kami... ;Pcomelnya la... semua bulat bulat kat dalam tub
nih tubnya... baby pun takkan menangis sbb posisi baby duduk sama macam dalam perut
masa orang pejabat daerah datang buat 2 months check up...
hannah dah 2 bulan lebih, berat:5354gm

bila tengok buku baby dia kata.... laaaa senanglah awak yer sbb kenal ngan mera... dia pun tak jadi nak bagi no telefon org2 yg patut di'call' ketika ada masalah ttg baby sbb kat situ ada nombor mera sekali.... kih kih kih... rupanya mereka satu geng :P

aktiviti memasak dan sebagainya dah bermula pada 4 oct lagi...(my besday!!) di rumah saya... dimulakan oleh An dan Ina dengan sesi memotong ayam :D macam2 insiden berlaku sampai lambat lunch... gomen An and Ina... mau taknya... lunch pukul 4!! kemudian aktiviti main masak-masak di'join' oleh Ah, Nana, Liyana dan Ain... sampai kul 4 pagi... peeerrrghhh!! esoknya awal2 lagi dikejutkan oleh saya... hehheheh... kek hasil gabungan yg dibuat oleh Ina dan saya tolong deco saja :D
jeng jeng jejeng...
ahli bentara yang sedang sibuk kat dapur
deco cookies (ina and me), cupcakes yg oishiiii(k hani) dan lauk pauk kenduri
bunga telur...dihias oleh Ina, Liyana dan Nana, Aien
lauk-lauk: nasi minyak, nasi hujan panas, ayam masak merah(fav hadi),
dalca daging, laksa kedah dan bingka jagung dan juga bingka pandan... best bangat!!
Ina si penabur (ker pembaling??) bunga rampai tersenyum gumbira
sesi beramah mesra bersama pengantin
Jun dan An di sesi memotong kek.. semoga berbahagia hingga akhir hayat
Tuesday, October 07, 2008

HARI RAYA AIDILFITRI 2008

hari raya kali nih diadakan di Dewan Koyasu kerana embassy sedang diubahsuai... hehehehhe... meeting punya meeting sbb tak seronok klau tak dak apa2 utk raya tahun nih.... dengan diketuai oleh Ina... alhamdulillah semua berjalan lancar..... terkejut jugak bila tengok orang yang datang... lebih dari jangkaan.... 50 lebih orang!! hahahha.... bagus2.... seronok sbb rata2 orang yang baru kenal dari Hachioji, Tokai, Yokohama dan lain2.... best2 *wink*wink*

sembahyang raya diimamkan oleh gmin
hadi teman hannah sementara abah tengah sembahyang dan ummi tengah tolong kat dapur
makan makan....
antara yang hadir untuk memeriahkan majlis
Hachioji tachi yang memantapkan majlis.... chewaaaah
bergambar beramai-ramai..... ada yang tak masuk nih

alhamdulillah... semuanya berjalan lancar.... diharap jumpa lagi tahun depan...insyaAllah... akhir sekali... SELAMAT HARI RAYA.... MAAF ZAHIR DAN BATIN...

Mohd Nazmi
Nadiah Hanim
Naael Al-Hadi
Nisreen Hannah

Kek Upin dan Ipin yang dibuat khas untuk hari raya kali nih...
dah sampai rumah Azhar... heheheh... best sbb dapat jumpa geng
anak daresssss with Hadi....
antara yang hadir... best jugak sebab dapat mengusik orang ituuuuu...
kecoh sungguh bila dapat berkumpul ramai2... sampai siap nak TERBAKAR rumah.... hahahahah.... menu2 sungguh banyak... antaranya ayam BAKAR, nasi tomato dan ayam masak merah, roti jala dan kari daging... kuih muih.... hhhhhmmmm... apa lagi eh... lupa la plak... tapi semuanya sedap2 belaka :D

Berbuka Puasa di Rumah Ah.. Ah... Ah...
antara tetamu yang hadir
lauk pauk.... ada nasi dan mee rebus yang sedap... hehehehh

disebabkan saya masih berpantang mee dan seantaranya.... saya hanya makan kuah dan sayur-sayuran dan telur dan MENYEBABKAN AZHAR TAK DAPAT MAKAN MEE REBUS SEBAB KUAH DAH HABIS...... hehehehh... sorry k nad tak sengaja... best sangat sebab jumpa anas yang dah bertahun tak jumpa dan junior yang baru datang sini... yang paling penting berkumpul dan beramah mesra dengan kenalan yang dah lama kenal....