<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d16343493\x26blogName\x3dLIFE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://nadken9.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nadken9.blogspot.com/\x26vt\x3d5861092146070977300', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
http://tokyosweets.blogspot.com
for Cakes, Cupcakes, Decorated
Cookies and Cake Toppers
Wednesday, April 30, 2008

untuk melupakan sekejap kisah sedih.... terus Nad surf blog kengkawan yang berkurun lama tak singgah.... first time singgah kat blog CMG terus terpikat kat Strawberry Yogurt Muffin dia... resepinya kat sini.... alhamdulillah tak sia-sia try.... muffin nih light muffin.. rasanya lebih kurang macam cake tak berat.... YUMMMMYY sangat sampai Naael pulun makan 4 biji tanpa henti.... hahahahhahaha!!
Strawberry Yogurt Muffin
dekat sikit :D
Monday, April 28, 2008

hanya DOA saja dapat Kak Yong utuskan untuk Mak... memang dihati nih penuh dengan risau.. sedih... sampai tatau nak cakap macam mana... klau jarak kita dekat.. memang Kak Yong nak menemani MAK... diharap Mak cepat-cepat sembuh... insyaAllah kalau ada rezeki kita akan berjumpa lagi..... insyaALLAH!!!!

Sayang selalu
Kak Yong

3 hari lepas tatau nak buat apa dengan ikan yang ada dalam peti ais tuh.... belek punya belek buku-buku masakan yang ada... terjumpalah Ikan Goreng Thai nih punya resepi dalam buku RASA kalau tak salah... kalau ada mangga muda lagi best nih!!! makan dengan nasi panas2... fuhhhhhhhh!!!!
seekor ikan untuk Naael yang tak letak apa-apa tuh
Monday, April 21, 2008

minta maaf sebab entry kali nih tak bergambar :( cameramann terlupa amik gambar sebab dok syok bersembang :D

DAMIA... happy belated birthday... semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki oleh-Nya... dan juga.. jadi anak yang solehah!! ok!! nanti2 dah dapat adik... tolong mama jaga adik nooo.. :D

actually nak ucapkan terima kasih kepada ros dan keluarga sebab jemput kami ke toyosu.... sambil makan-makan jumpa kawan-kawan yang baru jumpa dan yang dah lama tak jumpa... heheheheh .. sembang sampai dah lupa pukul berapa... tup tup dah nak malam dah :D anyway... best sangat semalam :)
Friday, April 18, 2008

semalam bored sangat kat rumah sebab tatau nak buat apa.... pastuh ajak nazmi pi market jap... alhamdulillah!!! tak sia-sia pi :D terjumpa ikan pari... murah plak tuh!!!! apalagi.... angkut ler... hehehehh.... guna separuh saja sbb banyak sangat... selebihnya simpan nak buat *rahsia* plak.... tunggggguuuuuu.....untuk dinner semalam... ikan pari bakar dan air asam.. my portion saja nih...
lebihan shortcake semalam buat Triffle... hehehhehe... banyak sangat sampai tak termakan
Wednesday, April 16, 2008

sebenarnya nih projek tertangguh.... hehheheh.... dah lama dah Naael mintak buatkan untuk dia, tapi..... tak sempat sebenarnya (...alasan....) :P shortcake nih pun sedap... alhamdulillah... kurang manis.. hanya bergantung pada cream dan strawberry untuk jadi manis...
Strawberry Shortcake for Naael - abaikan kerusi ituuuu... ;P
Monday, April 14, 2008

lebihan bun 2 hari lepas... buat 'Roti John' dan ' Chicken Burger Bun'.... for breakfast we had 'Roti John'
'Roti John' yang telah dipotong with 'mizuna' salad
tengah hari makan 'Chicken Burger Bun'.... rupanya senang nak buat chicken burger tuh sendiri noooo.... 400gm daging ayam tuh dapatlah dalam 15 keping.... selama nih dok beli saja... :D
lebihan daging ayam tuh buat 'Chicken Ball'.... boleh buat soup... nak goreng pun boleh... nad buat soup dengan 'tofu' dan 'horenso'(bayam)
Saturday, April 12, 2008

semalam... tak tau nak buat apa untuk breakfast.... tetiba teringat paratha yang berpaket-paket dalam fridge.... beli lamaaaaa dah kat baticrom.... fikir punya fikir... jadilah
- Western Paratha -
very healthy for breakfast.... sebab banyak sayur... tak lah makan dengan kari saja paratha nih
sementara tunggu Naael balik tadika... buat bun... dapatlah burger bun 6 biji dan hot dog bun 6 biji... resepi dia nampak jer macam susah tapi senang juga rupanya :D
- Coney Dog -
instead of letakkan sausage macam selalu... nad try resepi baru dari forum... actually dah lama diorang letak.... tapi tak sempat nak try... nama cam *pelik* skit sebab ada *dog*.. mungkin ambil dari perkataan *hot dog* :P senaaaaaang sangat nak buat sebab sementara tunggu bun tadi masak dalam oven... dah siap dah!! lunch dengan *Coney Dog* saja semalam....
Friday, April 11, 2008

Makan... makan and makan.... heheheheh.... semakin sihat la gamaknya nanti.. nih semalam punya entri sepatutnya... untuk sarapan, lunch and tea time...
breakfast : scones and banana jam
lunch : nasi goreng kampung, telur goreng dan sambal (teringin sangat nak makan)... tapi tak pedas (Naael tak tahan pedas) sebab guna cabai hidup + sebiji cabai melaka saja
tea time : sasa dango
sasa dango setelah dingap....burrrrp... alhamdulillah... hubby beli kat eki.. rasanya dango nih berasal dari nigata kalau tak salah
Thursday, April 10, 2008

6 April 2008
pendaftaran tadika Naael(5 tahun) bermula pukul 2 petang... sebelah pagi pula untuk kanak2 4 tahun... jadi lepas lunch saja terus amik teksi ke tadika... sampai2 sana tengok2 ramai dah parents yang datang... sikit punya cari nama anak kat papan kenyataan... last sekali tengok2 kat 'zou gumi' (kumpulan gajah) adapun....


Naael depan tadika selepas habis pendaftaran... penatnya!!
nih waktu balik sebelum sampai rumah... singgah 'izakaya'.. first time untuk Naael datang 'izakaya'.... ummi Naael tengah fikir menu apa nak makan... 'lapaq tak sangga dah' (kata orang kedah)
yeayyyy..... makan 'wafu'(style jepun) aiskrim

malam sabtu lepas.... beria sungguh buat 'Mini Burger Malaysia' sebab nak pergi hanami dekat maihama... tapi apakan daya... last minute terpaksa cancel sebab barang untuk pendaftaran masuk tadika Naael terlalu banyak sampai hubby kata tak larat nak bawa sorang2 pi tadika tuh.. hmmm.... terpaksa la habiskan burger msia yang banyak tuh :P sampai 3 hari nak habiskan... fuhhh