<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d16343493\x26blogName\x3dLIFE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://nadken9.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nadken9.blogspot.com/\x26vt\x3d5861092146070977300', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
http://tokyosweets.blogspot.com
for Cakes, Cupcakes, Decorated
Cookies and Cake Toppers
Monday, June 30, 2008

plannya hari nih nak updatekan gambar2 waktu balik msia dulu..... tapi harddisk lak buat masalah.... hmmmm... geram plus tak dak idea nak update apa... jadi kita 'up'kan blog nih dengan pokok2...

dah lama tanam pokok nih actually... semuanya beli kat 'market' yang dekat dengan rumah nih.... seriau(takut) juga pokok-pokok nih mati waktu balik msia hari tuh.... ya la kan... sebulan jugak tinggalkan dia... sapa nak letak baja dan siram tiap-tiap hari.... nasib baik ada kohai yang datang menjenguk rumah nih seminggu sekali.... dia siap tolong ikatkan lagi sebab angin kuat sampai pokok tumbang .. katanya hujan sungguh sepanjang kami sekeluarga di msia.... apa-apapun terima kasih banyak2 ... klau tak sure habih mati pokok tuh semua...

haaa.... sekarang nih musim hujan.... ingatnya tak dak apa2 la sebab memang ingat tak mau sembur racun kat pokok.... SEKALI TENGOK..... habih cabang2 dan buah terung tuh dimakan 'siput babi yang tak ada cengkerang'.... cabang2 pokok tuh layu pastuh mati cam tuh saja.... huwwwwaaaaa..... hmmm... hubby suh sembur racun jugak utk selamatkan pokok terung tuh.... nih pokok-pokok tomato mini dan pokok-pokok terung tadi... alhamdulillah... tomato mini memang tak payah nak beli kat supermarket dah... berbuah lebat dari tahun lepas punya... :D
pokok-pokok herba (parsley, pudina, oregano)... pokok red capsicum (cili bengala merah)... pokok pandan dan pokok serai nih baru bawa balik dr msia... pokok pandan actually banyak yg dibawa balik dan ditanam tapi mati.. akar dia macam lecur saja... :( tinggal sepokok...
pokok nanas dan 'momo-taro' tomato (spesis yang besar).... pokok timun ada interframe sikit... kesilapan yang dibuat masa tanam pokok tomato yang jenis berbuah besar nih adalah tanam pokok tuh kat pasu kecil saja... first time tanam pokok nih actually.... akibatnya bunga-bunga dia banyak yang gugur macam tak cukup baja.... baru minggu lepas ubah pi pasu yang besar skit... harapnya elok lah lepas nih....
yang nih sapa tahu??? hehehehh.... pokok cekur... nih memang diberi khas oleh ayah dan mak untuk tanam sebab boleh makan waktu dalam pantang nanti... insyaAllah.... tapi daun dia berlubang2 sebab kena makan dengan ulat.... geram saja sebab cari tapi susah nak jumpa ulat tuh... pernah sekali saja terjumpa ulat hijau beluncas tuh.... harapnya elok lah lepas nih...
Thursday, June 26, 2008

lamaaaaaa betul tak update blog nih.... balik msia pun tak plan.... tak sempat nak bgtau sesapa pun... lepas balik sini terus batuk teruk sangat sampai ter****ing2.... tergendala jugak nak updatekan blog nih...

anyway.... alhamdulillah.... mak nad dah OK banyak dah.... start hari ahad lepas pun dah kerja balik dah.... syukur sangat2 sbb mak dah banyak progress dia compare dengan waktu sakit dulu... terima kasih banyak2 kpd kawan2 yang doakan mak.... SEMOGA MAK CEPAT SEMBUH SEPERTI BIASA.... INSYAALLAH!!

balik msia banyak jugak kenangan kali nih..... hehehehehh.... tapi tak sempat nak pi jalan2 mana pun... masa nak balik dulu..flight delayed 5 jam... plus transfer 5 jam... selama 10 jam kami di beijing.... hahahahah.... sampai msia sepatutnya pukul 12mlm... tapi kul 5pg baru sampai... tambahan pula dgn banyak incident yg tak terduga berlaku... hmmmm... macam2 sungguh...

sampai2 saja di malaysia... kami tak balik terus ke alor setar... singgah kl jap dalam 4 hari untuk cari baju2 dan barang2 lama Naael untuk pos balik ke sini.... persediaan utk yg kali nih plak... yang banyaknya pos makanan jer ke sini :D tapiiiiiii.... ada jugak yang tertinggai...

1) pampers utk newborn
2) botol susu ( aiseh... cam mana boleh terlupa.... )
3) ubat selepas bersalin ( yg nih mak pos)

sementara kat kl sempat jugak pi melawat anak saudara baru utk merpatis... cute sangat... BABY QIS... tahniah suzal n cik jue.... SELAMAT BERPANTANG... hehheheh... lepas tuh balik AS dan gurun.... tak kemana-mana sampai la jumpa FIDAH.... lamaaaaa sangat tak jumpa... rasanya dah dekat 6 tahun.... sayangnya tak dapat jumpa ngan fid n hani punya baby boy... insyaAllah klau ada rezeki... jumpa lagi nooooo.... :D

merpatis aunties with QIS