<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d16343493\x26blogName\x3dLIFE\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://nadken9.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nadken9.blogspot.com/\x26vt\x3d5861092146070977300', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
http://tokyosweets.blogspot.com
for Cakes, Cupcakes, Decorated
Cookies and Cake Toppers
Saturday, October 27, 2007

selepas buntu sebab tatau nak buat apa dek hujan yang lebat hari ni... bored sangat-sangat sebab plan nak keluar rumah hari nih tergendala... hubby kata dia teringin nak makan kuetiaw.. so, dengan tak membuang masa... terus buat.... rupa-rupanya lagi senang dari buat udon tuh!! resepi kuetiaw ada di nad-recipes...

inilah homemade kuetiaw... dlm 1 jam saja siap utk digoreng


kuetiaw goreng basah... panas-panas

Friday, October 26, 2007

at last... hubby punya luncheon mat pun dah siap... cukup untuk kami tiga sekeluarga :D

hubby pulak gambar kucing dan anaknya tengah kejar kelip2

Thursday, October 25, 2007

cross stich on luncheon mat.... alaaa... kat 100yen shop jer mat nih... pastu jahit sendiri untuk hadi and diri sendiri... hubby punya akan di'update'kan nanti.... hehhehe... apa salahnya untuk mengisi masa lapang....iyer dak??

yang dah siap.. densha untuk hadi dan kucing tengah tengok ikan for ummi
hadi.... nak posing jugak... adehlaa...


very funny....
Tuesday, October 23, 2007

sebenarnya dah lama undokai nih... sabtu lepas ( 20 Oct) sebelum jamuan makan di rumah k ida lagi... pastu semalam nak update tapi tak sempat... ter'update'kan blog hadi dulu... heheheh... overall ok jugak undokai tuh sbb banyak student datang termasuklah budak-budak kecil (0-1 tahun) ada jugak game untuk diorang.... comel saja... plannya nak bangun awal pagi nak siapkan bento yang canggih sikit untuk undokai nih tapi terbabas jugak.... kalut sungguh pagi tuh buat apa yang sempat capai saja... design cam rojak :( huwaaa...

inilah bento yang dikatakan tadi... pingu wakame onigiri, mickey salmon onigiri dan sandwich

Friday, October 19, 2007

teruja sangat dengar umie kata nak buat laksa for her dinner... saya dengan bersemangatnya telah membuat udon dan kuah laksa sendiri... hahhahhah.. HARI INI DALAM SEJARAH.. rupa-rupanya tak susah nak masak kuah laksa... hmmmm... boleh buat lagi ni.. *wink*wink*

homemade udon.. first time buat guna pasta machine yang baru tuh.. hehhehh.. tak sama bentuknya.. kejap lebar.. kejap tirus.. (belajar dari kesalahan)

taraaaaaa..... laksa dah siap walaupun kekurangan bahan (daun kesum dan bunga kantan)... dah habih makan baru teringat.. tak letak telur rebus!! huhuhuhu...


semalam new tool sampai.... Yeaaaayyyyy!!!! dah lama sangat mengidam pasta machine nih... baru sekarang termakbul... hehehhe... best2... tapi bila nak start project pasta and udon nih??
pagi tadi malas sangat nak siapkan bento Naael.... huhuhuuuu... kerana terpaksa, gagahkan juga buat.. tapi... nampak cam kurang menarik skit... buat Froggy Salmon Onigiri dan Hyoko Egg.... pastu letakkan jer buah... :( (alasan.. saya penat berpuasa hari nih... hubby kata''ALASAN'') hikhikhikk... by the way.... dah updatekan skit blog Naael... penyakit M sungguh!!

sebenarnya lama dah nak letak gambar2 nih.. tapi disebabkan empunya kamera nih lambat bagi gambar... jadi, hari nih baru sempat nak upload tapi hanya sebahagian saja yang dapat ditayangkan... yang lelain tuh banyak yang candid.. :D

bergambar kenang-kenangan Raya 2008 di rumah Kak Ani....
Kak Hani tengah suap Aiman makan...
ramainya jugak org Malaysia di Jepun nih kan?
Nasi Himpit dan Lemang di rumah Abang Saiful
banyaknya makanan... rendang ayam dan daging, lontong, kari dan sebagainyapara jemputan di rumah Abang Saiful sampaikan tak cukup tempat nak duduk :D
Bila dah habis raya baru rasa yang tahun nih memang kami beraya sakan... sampai kat rumah saja... terus tidur tak ingat apa2 dah... MEMANG BEST!!
Saturday, October 13, 2007

huwaaaaaarrrgggggghhhhh!!!! sakit peruttttt!!!! tak tahannyaaaaa........ sakit sangat-sangat... haaaa.... nih nak jadi mengutuk embassy dah ni.. mintak pampasan... sampai pukul 3. 35 pagi nih dah 6 kali masuk keluar toilet.... serik nak makan dah kat sana... lagi-lagi ayam yang 'sedap' tuh!! tak hingin dah nak makan!! tak mau makan dah!! huwaaaaaaa.... dah minum air tepung gandum... kita tengok dan lihat... cam mana... ok ka dak... kalau OK... ALHAMDULILLAH... kalau dak... kena posa la gamaknya esok... elakkan makan untuk menggalakkan pengurangan masuk ke toilet....

ok... habih satu bab pasai sakit perut... tapi overall BESTnya hari raya kali nih sebab:-
1) dapat beraya sekali satu keluarga... dah lama rasanya tak beraya sekali...
2) dapat beraya dengan kawan-kawan yang dah lama tak jumpa... bila last kita jumpa ek??!!
3) dapat beraya dengan kawan-kawan baru jumpa hari ini...
last sekali..... dapat try-test-buat-learn new and old recipes of biscuits, cakes and pastry....

last of all.... SAYONARA RAMADHAN.... semoga kita berjumpa lagi tahun depan InsyaAllah... and to ALL of my friends.... SEMOGA KITA BERJUMPA LAGI TAHUN DEPAN... INSYAALLAH.. SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI.... AMPUN DAN MAAF DARI KAMI SEKELUARGA jika ada terkasar bahasa atau tersalah tingkah laku...
Wednesday, October 10, 2007

semalam 9 hb first time buat biskut raya sendiri... means tanpa pertolongan Nazmi.. hahha.. klau ada dia dok mintak tolong sangat.... hehhehe... penat sampai sakit bahu :( buat CORNFLAKES BISCUIT.. satu adunan saja.. dapat la dalam 160... tapi tak ada camera nak snap... kurang cantik skit dari segi colour dan rasa yang selalunya dok buat... pucat saja dan crispy pun lain.. sbb kellogs ada emulsifier.. huwaaaa... cerita pasai biskut nihh.. mmg tension.. cari semerata tempat bahan-bahan ngan paper cup dia... penat woooo.... sampai pening kepala.. last skali hentam sajalah... MALAYSIA BOLEH!!!

Labels:

Tuesday, October 09, 2007

oppppsss..... tadi terlupa nak upload sekali bento yang dah buat untuk Hadi, hubby dan diri sendiri... kiranya cam collection lah.... hehheheh.. bento untuk baby memang terpaksa masak ikut hari... kekadang ada daging, ayam dan kekadang ada b*b*... nursery tak dapat nak masak yang lain untuk dia... so, mmg wajib lah dalam sebulan tuh kena buat bento... yang di upload nih sebahagian saja.... sebahagian lagi time tak dak mood tuh biasa-biasa saja.... sekarang dah macam malas nak buat sebab Hadi bukan makan habih pun... hhmmmm... penat-penat kita buat... hampeh... tapi puas jugak la sebab buat yang terbaik untuk dia.. *wink*wink*


bento nih first time buat untuk Hadi... hahahhahahahha.... pelik jer gayanya.. yang nih pulak... sandwich pooh...
anpanman salmon onigiri
nih bento untuk diri sendiri.. simple se-simple-nya
mickey mouse nasi goreng a.k.a chahan
thomas salmon onigiri
bento untuk hubby - DEATH NOTE no shinugami... hehhehe
kirin pasta goreng dan lion furikake onigiri
usagi tengah tidur inari sushi
nasi lemak ball dengan ebi dan hiyoko telur rebus
elmo omuraisu dan ebi mayo

Labels:






GOMEN!!! Lamaaaaaa betuiii tak update... sesaja mengada nak meyepikan diri sat.. dalam dok menyepikan diri nih... ada cuba beberapa resepi... MELON PAN dan Mc D APPLE PIE... alhamdulillah... sedap... hehhehe... apple pie tuh mmg selalu buat sbb Hubby suka... :P